Meteen naar de inhoud

BLOG 1

“Op zoek naar de juiste hardloopschoen!”

Hardloopschoenen

Welkom bij mijn eerste blog, waarover ik mijn ervaring ga delen over het kopen van hardloopschoenen. Ik ben onlangs begonnen met hardlopen. Doordat de zomer is begonnen en het weer eindelijk beter wordt, willen we meer tijd buiten doorbrengen. Hierdoor ben ik begonnen met hardlopen en dit doe ik nu met veel plezier. De afwisseling tussen krachttraining en (langdurige) cardio is erg fijn en verhoogt je prestaties! 
 
Na verschillende nieuwe (persoonlijke) records en meerdere gesprekken, besloot ik dat het tijd was om echte goede hardloopschoenen te gaan halen. Ik ging op zoek naar een goede hardloopwinkel en ik kwam al snel via via terecht bij Rob Druppers Running Academy (RDRA). Vervolgens ging ik op het internet zoeken en na meerdere malen zijn naam te hebben gehoord, besloot ik hier naartoe te gaan!
Na mijn derde nieuwe record, vond ik het hoogtijd en ging ik de volgende dag direct naar Vleuten, waar deze winkel zit. Bij aankomst zie je al gelijk de winkel en er is erg veel parkeergelegenheid waardoor het goed bereikbaar is. Bij binnenkomst werd ik vriendelijk geholpen en had ik al gelijk een leuk gesprek. Hierbij kan ik bevestigen dat ik erg leuk, klantvriendelijk en goed geholpen werd.
 
Als eerste moest ik een stukje hardlopen om te kijken hoe je rent. Dit werd gefilmd en deze video kijk je dan terug om te zien hoe je hardloopt. Zo was er te zien dat ik niet heel veel last had van pronatie. Pronatie staat voor het naar binnen bewegen van de enkel tijdens het hardlopen. Het tegenovergestelde hiervan, ofwel het te weinig hebben van pronatie is supinatie.
 
Met deze constatering kreeg ik de eerste hardloopschoen aangewezen om te passen, deze zat al gelijk goed. Vervolgens kreeg ik nog twee andere schoenen om te passen en uit te testen. Dit om er zeker van te zijn dat ik de juiste schoen had. Uiteindelijk kwam ik toch weer bij het eerste model uit. Want bij de andere modellen kreeg ik juist wel last van pronatie. Van het eerste model was ook nog een betere en iets duurdere uitvoering. Dit model vond ik zelf mooier en ook nog iets fijner lopen. Dus uiteraard ik koos voor dit allerlaatste model!
 
Ik ben erg tevreden op de manier hoe ik geholpen ben, Bert (de huidige verkoper) heeft mij erg goed geholpen en nam de tijd voor mij. Hij liet goed zien waarom een schoen wel of niet goed voor mij was. En ik ben erg blij met mijn uiteindelijke keuze. Mijn advies is dan ook, wil jij echt gaan hardlopen, ga opzoek naar een goede hardloopzaak! Hardlopen kan blessuregevoelig zijn, zeker voor je knieën en gewrichten. Door een goede hardloopschoen, kan dit grotendeels voorkomen worden en kan je jouw prestaties zeker verbeteren!
 
Tevens een foto van de hardloopschoen die ik heb gekozen.

Contact ons

Whatsapp ons direct!
Direct contact via Whatsapp!
Hi, welkom bij BTBY. Stel hier direct een vraag, wij helpen u graag verder!